fbpx

End prof Afanasjevi suvila Elvas Järve tn 1, 1905.-1908. a

20 sajandi alguse väikelinnaeliidile kuulunud heimatstiilis suvila iseloomulik näide, millel on säilinud algne arhitektuurne välisilme, ruumijaotus, algupärased ehituskonstruktsioonid ja detailid.
Verevi järve ääres asuv suvila on 2-korruseline murdkelpkatusega hoone. Kujunduses on tunda juugendi ja heimatkunsti mõju. Välisilme loovad punasest kivist katusepinnad, erineva kuju ja jaotusega aknad, seinte vahvärksõrestik ja krohvipinnad ning kõrged korstnad. Hoonel on sale vaatetorn. Järvepoolne rõdu ehitati pärast Teist maailmasõda kinni. Algne sisekujundus, mille väärtuslikumaks osaks olid kohalike motiividega laemaalingud (autoriks V. Aleksejev), on hävinud. (Eesti arhitektuur. IV. 1999)
Suvemaja, mis kuulus algselt professor V. Afanasjevile ehitati 1905-1908. Alates 1947. aastast asub hoones lastekodu.
Vaata Kaardil
Loo oma kaart
Eesti